English   Svenska

Project image - Akta Dig for Rödluvan

Akta Dig for Rödluvan

Akta dig för rödluvan – Örebro stadsteater

Dramatisering av Emelie Östergren

Regi av Carl Johan Karlson

Scenografi/Kostymdesign av Sofia Romberg

Skådespelare: Christer Christensson, Emelie Florén, Linus Lidman, Maria Simonsson

Sagan om Rödluvan är en av våra allra mest välkända. Både vuxna och barn kan berättelsen om flickan som får i uppgift att gå genom den djupa skogen till sin farmor med mat, luras av en varg, blir uppäten och till sist räddas av en jägare.

I Emelies version blir Rödluvan dock en ny slags saga, om ilska och att hellre vilja gå sin egen väg än att släpa nån korg till mormor. Man en Rödluvan vars uppror till och med skrämmer slag på själva vargen, innan hon inser att det som började som en lek gått helt överstyr. Går det att rätta till?

Akta dig för Rödluvan är en skruvad föreställning med både sagoskimmer, humor och lite skräck. Det handlar om rädslan för det okända, om godhet och ondska och om att bli stor och börja ta ansvar för dina egna handlingar.

”..en välskriven pjäs med mycket humor och replikerna flyter lätt och ledigt. Scenografin är ett mästerverk..” /…/ ”Länsteatern har än en gång skapat ett stycke levande teater som ger en stark upplevelse att bära med sig hem” – Nerikes Allehanda

Fotografier ur pjäsen av Kicki Nilsson / ICON Photography

BÖCKER BLANDAT PROJEKT NYHETER INFO