English   Svenska

Book cover - Presenten

Presenten

Varmt välkommen till PRESENTEN – en bok som inte liknar någon annan! Först bjuder boken in till Billys födelsedagskalas … men det verkar som att vi kommit för sent. Alla gäster har hunnit gå och alla paket är redan öppnade. Förutom ett! En enda kvarglömd present gömmer sig i Billys rum.

Det visar sig vara en tråkig gammal bok om en pojke som heter Klas-Bertil och lever i en annan tid. Men boken är kanske inte så tråkig ändå, Klas-Bertil fyller också år och även han har fått en bok i present. Klas-Bertils bok handlar om den efterlängtade hunden Pim, som i slutet av boken gräver sig ut från boksidorna, till Klas-Bertils värld! Och tillsammans hoppar Klas-Bertil och Pim vidare till Billys värld – till vår bok. Hur det hela slutar? Frågan är nog snarare om den här boken över huvud taget HAR ett slut!

Emma Virke och Emelie Östergren har med Presenten skapat något alldeles unikt: en bok som består av tre olika böcker i olika storlekar, som tillsammans berättar om sagans kraft. Om hur berättelser föder nya berättelser och lever vidare långt efter att man har läst sista sidan.

Bild av Emelie Östergren

Text av Emma Virke

Utgiven på Lilla piratförlaget, 2023

BÖCKER BLANDAT PROJEKT INFO