About Emelie Östergren

Emelie Östergren is a drawer, cartonist and illustrator. She have created a number of comicbooks and contibute in magazines as, The Believer, Bang, Arena. She works in Stockholm.

Vår Pippi – Vår Vang

En ny antologi har kommit ut där tecknare pratar kring Ingrid Vang Nymans fantastiska arbete som konstnär. Jag är en av dem och gjort en serie en gestaltning och hyllning till Ingrid. Antologin verkar super spännande, med mängder att vinklingar och spännande texter om kring Ingrid och hennes bilder.

var-pippi-var-vang-tecknarna-hyllar-ingrid-vang-nyman-och-det-modernapippiIVNs5

Blodet Isar – Bengt af Klintberg

Känner ni till Råttan i pizzan, Glitterspray eller Den stulna njuren. Alla är böcker med moderna folksägner av Beng af Klintberg. Nu har jag tillsammans med Josefin Svenske på Raben och Sjögren gjort en serie med ett urval av alla dessa historier. Projektet har varit jätte roligt och släpps nu till bokmässan September 2016! Den har redan fått en fin recension av Petter Lindgren i Expressen. Så nu kan du bara krypa ner med ditt barn i höstmörkret och läsa serier!

BLODETISARexpresse

Året som gått…

Tiden har gått ett tag och jag har inte varit aktiv på bloggen/hemsidan. Jobbar med att uppdatera denna sida. Men ständigt blir detta uppskjutet. Där för kommer jag att visa lite grejor som jag inte berättat om som hänt senaste året.

Först åkte jag till Buenos Aries för seriefestivalen Comicpolis för en nordisk serieutställning. Måste skryta eftersom många av mina idoler var med på samma event…andra gäster var Amanda Vähämäki, Jason, Richard McGuire och Art Spigelman! Inte dåligt.

Jag var med i pannel diskussion kring nordiska serier, livetecknade och signerade.

BA1

Efter denna utställning var jag och föreläste om Bortbytingen i Sunne, Värmland på inget annat än Selma Lagerlöfs egna Mårbacka gård! Fick ett bra gehör från lokala pressen, Wärmlands Nya.

Sunne

 

Sen var stor kom min nya bilderbok med Per Nilsson “Tvåan” som Damernas Värld gav till Sveriges kronprinsses Victoria Bernadotte. Brukar inte husera om vårt kungahus. Men måste erkänna att jag blev glad när jag såg inlaget i Damernas Värld. Kunglig hovlevratör check!

DAMERNASVARLD

Resterande tid har jag ägnat min bulle i magen som blev en fin liten kille som snart kryper omkring här hemma på golvet. Mycket efterlängtat barn!

gravid1

 

Summertime

Summer is here and I will draw and swim in the sea a perfect combination of two things! But I will just work on two of my projects…graphic novel and my own new picture books. In autumn new projects wait for me and then I need to let my graphic novel needs to wait for a while. Comics starts to be like a long distant relationship.

inertcoinguy